Met woonensemble De Werf is het startschot gegeven voor een nieuw stuk stad op het NDSM-terrein in Amsterdam. De zeven gebouwen hebben ieder hun eigen architectonische identiteit die samen weer een eenheid vormen. De Werf stimuleert een grote diversiteit aan bewoners en is een voorbeeld voor grootschalige transformatie van gebieden in grote steden.

Op één van de grootste kavel op de NDSM-werf in Amsterdam Noord heeft Verweij Holding een grootstedelijk complex ontwikkeld dat bestaat uit 7 gebouwen. De architectuur is industrieel en robuust waarbij de ontwerpen verschillen in gebouwhoogte, entree, programma en typologie. Het ontwerp met een oppervlakte van ca 70.000m² heeft variërende hoogtes van 22 tot 60 meter en elk gebouw heeft zijn eigen materiaalsoort. Het totale woonprogramma is specifiek gericht op jongeren waarvan 403 studentenwoningen en 543 vrije sector huurappartementen gecombineerd met eengezinswoningen naast 1.100m² aan commerciële ruimten. Een aandachtspunt in het ontwerp ging uit naar de diverse gevels die in verband met de nabijgelegen NDSM-scheepswerf extra geluidswering moesten bieden. De binnentuin speelt een belangrijk onderdeel in de verbinding, toegankelijkheid en groene toevoeging in de stedelijke omgeving van het gebied.


Terug naar het overzicht
De Zilvermijn Amstelveen

De Zilvermijn Amstelveen / Bedrijven Centrum Amstelveen

De Zilvermijn Amstelveen is gelegen aan de Bouwerij op bedrijventerrein Legmeer te Amstelveen. Deze Zilvermijn maakt deel uit van een renovatieproject. Hier zijn 16 zelfstandige bedrijfsunits en een vestiging van De Zilvermijn Amstelveen met 60 (opslag)units gerealiseerd.

 

Lees meer