Met wooncomplex De Werf is het startschot gegeven voor een nieuw stuk stad op het NDSM-terrein in Amsterdam. De zeven gebouwen hebben ieder hun eigen architectonische identiteit, die samen weer een eenheid vormen. De Werf stimuleert een grote diversiteit aan bewoners en is een voorbeeld voor grootschalige transformatie van gebieden in grote steden.

Op één van de grootste kavels op de NDSM-werf in Amsterdam Noord heeft Verweij Holding een grootstedelijk complex ontwikkeld dat bestaat uit 7 gebouwen. De architectuur is industrieel en robuust waarbij de ontwerpen verschillen in gebouwhoogte, entree, programma en typologie. Het ontwerp met een oppervlakte van ca. 70.000m² heeft variërende hoogtes van 22 tot 60 meter en elk gebouw heeft zijn eigen materiaalsoort. Het totale woonprogramma is specifiek gericht op jongeren, waarvan 403 studentenwoningen en 543 vrije sector huurappartementen gecombineerd worden met eengezinswoningen, naast 1.100m² aan commerciële ruimten. Een aandachtspunt in het ontwerp ging uit naar de diverse gevels die in verband met de nabijgelegen NDSM-scheepswerf extra geluidswering moesten bieden. De binnentuin speelt een belangrijk onderdeel in de verbinding, toegankelijkheid en groene toevoeging in de stedelijke omgeving van het gebied.


Terug naar het overzicht
Student Experience Amsterdam Amstel

Student Experience Amsterdam Amstel

Student Experience Amsterdam Amstel bestaat uit 520 zelfstandige studio’s van 21 m² met een eigen keuken en badkamer. Bij binnenkomst in het complex loop je tegen de receptie aan, waar je wordt verwelkomd door de locatiebeheerder. Op de begane grond zijn ook de lounge, binnentuin en horecagelegenheid Amstelplace te vinden. Hier kun je relaxen en samenkomen met vrienden en medebewoners. Kortom, bij Student Experience geniet van je eigen plek mét de gezelligheid van medestudenten!

Lees meer