Met wooncomplex De Werf is het startschot gegeven voor een nieuw stuk stad op het NDSM-terrein in Amsterdam. De zeven gebouwen hebben ieder hun eigen architectonische identiteit, die samen weer een eenheid vormen. De Werf stimuleert een grote diversiteit aan bewoners en is een voorbeeld voor grootschalige transformatie van gebieden in grote steden.

Op één van de grootste kavels op de NDSM-werf in Amsterdam Noord heeft Verweij Holding een grootstedelijk complex ontwikkeld dat bestaat uit 7 gebouwen. De architectuur is industrieel en robuust waarbij de ontwerpen verschillen in gebouwhoogte, entree, programma en typologie. Het ontwerp met een oppervlakte van ca. 70.000m² heeft variërende hoogtes van 22 tot 60 meter en elk gebouw heeft zijn eigen materiaalsoort. Het totale woonprogramma is specifiek gericht op jongeren, waarvan 403 studentenwoningen en 543 vrije sector huurappartementen gecombineerd worden met eengezinswoningen, naast 1.100m² aan commerciële ruimten. Een aandachtspunt in het ontwerp ging uit naar de diverse gevels die in verband met de nabijgelegen NDSM-scheepswerf extra geluidswering moesten bieden. De binnentuin speelt een belangrijk onderdeel in de verbinding, toegankelijkheid en groene toevoeging in de stedelijke omgeving van het gebied.


Terug naar het overzicht
De Zilvermijn Zuid-Oost

De Zilvermijn Amsterdam Zuid-Oost

De Zilvermijn Amsterdam bestaat uit 112 zelfstandige opslagunits en is gelegen op de hoek van de Holterbergweg en Hoogoorddreef te Amsterdam Zuid-Oost. De units zijn 32 m² en het is mogelijkheid meerdere units te schakelen. 

Lees meer